top of page
  • Yazarın fotoğrafımahmut emirhan kara

Sosyal Medya Tasarımları Nasıl Olmalı?


Sosyal medya tasarımları kullanıcıların markanızı, ürün ya da hizmetlerinizi fark etmesini sağlayan en önemli noktalardan biridir. Milyarlarca sayıda içeriğin anlık olarak akıp gittiği sosyal medya denizinde öne çıkan sosyal medya tasarımı hazırlarken bu önerileri dikkate alın!


  • Sosyal Medya Tasarımları için İpuçları

    • Sosyal medya platformuna uygun post tasarımı hazırlayın

    • Metin mutlaka okunaklı ve net olmalı

    • Sosyal medya post tasarımında yerleşim nasıl olmalı?

    • Görsellerde bütünlük olmalı

    • Renklerin dilini bilin

    • İllüstrasyonlardan faydalanın


Sosyal medya platformuna uygun post tasarımı hazırlayın

Çok sayıda kullanıcının yer aldığı Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin ve Pinterest gibi sosyal medya platformları birbirinden farklıdır ve içerikleri bu farklılığa uygun olarak üretilmelidir. Hangi sosyal medya mecrasında paylaşım yapılacaksa o platformun ölçülerine ve konseptine uygun post tasarımı yapılmalıdır. Örnekle açıklamak gerekirse; Facebook gönderileri kare boyuttayken Instagram stories dikey boyutta çalışılmalıdır. Ölçünün yanı sıra tasarımı belirleyen kriterlerden biri de sosyal medya platformunun kullanım amacı ve konseptidir. Örneğin; Linkedin kurumsal ve iş odaklı içerik akışının olduğu bir sosyal medya mecrası olduğu için kurumsal bir tasarım dili kullanabilirsiniz. Unutmayın; her sosyal medya mecrasının yansıttığı ruh farklıdır.


Metin mutlaka okunaklı ve net olmalı

Sadece sosyal medya post tasarımları için değil bütün grafik tasarım çalışmalarının temel kuralı budur. Görsellerde kullanılacak metinler mutlaka okunaklı, net ve anlaşılır olmalıdır. Bu noktada tipografi bilgisi önem kazanıyor. Doğru font ve doğru punto seçimi sosyal medya görselinin ilgi çekmesini sağlar.

Sosyal medya post tasarımı hazırlarken görsel metninin “bir başlık ve bir alt başlık”tan oluşması idealdir. Ancak bu post tasarımını reklam olarak yayınlayacaksanız reklam politikaları kapsamında yer alan %25 text overlay kuralına uygun şekilde tasarımı yapmalısınız. Yani tasarımdaki text oranı, görselin %25’ini aşmamalıdır.




8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page