top of page
  • Yazarın fotoğrafımahmut emirhan kara

Instagram'da reklam verirken özellikle dikkat etmeniz gerekenler

Doğru reklam modelieni seçin

Reklam kampanyanızı oluşturma adımında, öncelikli olarak hangi reklam modelini kullanmak istediğiniz karşınıza çıkacaktır.Aynı zamanda reklam dönüşümlerinizin yüksek olması için doğru modeli seçmeniz gerekir. Ayrıca Instagram reklamlarında sunulan reklam modelleri ise şöyle:

  • Marka bilinirliği

  • Erişim

  • Trafik

  • Uygulama indirme

  • Etkileşim

  • Video görüntülenme

  • Potansiyel müşteri edinme (Lead Generation)

  • Geri dönüşüm

Eğer dğru reklam modelini seçerseniz, reklamlarınızdan alacağınız performansı da artıracaktır. Bu nedenle reklam kampanyası oluştururken, öncelikli olarak amacını tanımlamalısınız. Ardından reklamlarınızı ona göre hazırlamanız gerekir.

Hedef kitle oluşturma

Instagram'da reklam verme işlemlerinde en çok kafa yormanız gereken konulardan biri ise hedef kitle oluşturma sürecidir. Eğer doğru hedefleme yapmazsanız, reklamlarınızdan istediğiniz performansları almanız mümkün değildir. Bu nedenle de hedeflemeler üzerine çalışmanız oldukça önemlidir. Aynı zamanda Facebook Reklam Yöneticisi üzerinde üzerinde denemeler ve testler yapmanız önemlidir. Aynı zamanda kaydedilmiş kitleler, özel hedef kitle, benzer hedef kitle gibi farklı ayarlar üzerinde çalışmalar yapmalısınız. Böylece testlerinizi yaparak, reklamlarınızı doğru kişilere göstermiş olacaksınız.


Bütçenizi doğru ayarlayın

Reklam bütçesini artırmanız, reklamlarınızın erişeceği kitleyi büyütecektir. Ancak bütçenizi kullanırken de dikkatli olmanız önemli; özellikle de reklamlara yeni başlıyorsanız. Öncelikli olarak birkaç farklı test yaparak, sizin için en etkili reklam modelini ve içerik formatını bulmanız gerekir. Bu birkaç hafta sürebilecek bir çalışma olduğu için de reklam bütçenizi bölümlere ayırarak, farklı kampanyalar üzerinde testler yapmalısınız.


Instagram'da reklam ile ilgili sık sorulan sorular

Neden Instagramda reklam vermelisiniz?

Instagram günümüzün en popüler sosyal ağı ve sunduğu birçok farklı reklam modelinden dolayı da reklam verenler için oldukça etkili bir mecra. Gün içerisinde milyonlarca kullanıcının bu mecrayı kullanıyor olması da reklam verme açısından bu platformu özel kılıyor. Bunlara ek olarak marka bilinirliğini artırmak, tanıtım yapma, yeni kitlelere ulaşma, hedefleme yapabilme ve geri dönüşüm sağlayabilme gibi avantajları da öne çıkmakta.

Instagram Hikaye reklamı nasıl verilir?

Instagram Hikayeler son yıllarda oldukça popülerleşti ve reklam aracı olarak da öne çıkmaya başladı. Hikaye reklamları verebilmek için Facebook Reklam Yöneticisi üzerinden ayarlarınızı yapmanız gerekiyor. Reklam modeli seçimi ve hedeflemelerinizi yaptıktan sonra, reklamın nerede gösterileceğini seçerken Instagram Hikayeleri seçemeniz gerekecektir.


8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page